Βλάβη υπέστη το «Έλυρος» – Ταλαιπωρία για 977 επιβάτες

Αναχώρησε στις 05:00 το πρωί για τα Χανιά το πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ, μετά τη μηχανική βλάβη που σημειώθηκε χθες καθώς έπλεε 8 ναυτικά μίλια μεταξύ Αίγινας και Γλυφάδας, με 977 επιβάτες και 119 μέλη του πληρώματος.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ξεκίνησε στις 21:00 της Παρασκευής από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά και καθηλώθηκε ανοιχτά της Αίγινας λόγω προβλήματος στα φίλτρα των μηχανών σύμφωνα με πληροφορίες του πληρώματος σε επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι 977 επιβάτες και το πλήρωμα βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στη θάλασσα για πάνω από μία ώρα. Η εν λόγω μηχανική βλάβη τελικά αποκαταστάσθηκε και σήμερα το πρωί το πλοίο αναχώρησε για το προορισμό του.

Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει πως υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες. Παρ’ όλα αυτά, με ανάρτησή της στο Χ μια επιβάτιδα αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει έντυπο παραπόνων.

Στην περιοχή όπου ήταν ακινητοποιημένο το «Έλυρος» είχε σπεύσει χθες το ρυμουλκό ΧΡΗΣΤΟΣ XLV. Το πλοίο είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να ελεγχθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ” Ν. Χ. 31, βρίσκεται ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι των Χανίων με 977 επιβάτες, 178 Ι.Χ., 109 Φ/Γ, 3 Λ/Φ και 37 Δ/Κ. Το “ΕΛΥΡΟΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και πρόσδεσε με ασφάλεια. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΥΡΟΣ”, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς το λιμάνι των Χανίων με 917 επιβάτες, 177 Ι.Χ., 109 Φ/Γ, 3 Λ/Φ και 35 Δ/Κ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί